Larnaca Voice

Νέα

Αναπτυξιακά έργα πέραν των δύο εκ το 2018 στη Σωτήρα

Αναπτυξιακά έργα πέραν των δύο εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ των οποίων η ανακατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου και η κατασκευή του Κέντρου Κοινωνικών Παροχών, προγραμματίζονται στον Δήμο Σωτήρας για το 2018.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Γεώργιος Τάκκας προγραμματίζεται η ανακατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου Σωτήρας, που θα στοιχίσει περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ και επιχορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
Επίσης, το κόστος της εγκατάστασης νέου φωτισμού ανέρχεται στις 188 χιλιάδες ευρώ, ενώ η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται στα μέσα Ιανουαρίου. Το νέο σύγχρονο δημοτικό γήπεδο Σωτήρας θα περιλαμβάνει στέγαστρο, χώρους επισήμων, δημοσιογραφικά θεωρεία, γυμναστήριο, σάουνα, ιατρείο και γραφεία.

Πρόσθεσε ότι εντός Ιανουαρίου αναμένεται να αρχίσει και η κατασκευή του Κέντρου Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, το κόστος του οποίου θα ανέλθει στο 1.4 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται κατά ένα τρίτο από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Σωτήρας.

Αναθέτουσα αρχή είναι η Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου και το Κέντρο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χώρο εκδηλώσεων και συνεδρίων, αίθουσες χορού, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ζωγραφικής και γλυπτικής, αναγνωστήριο, καφετέρια και εστιατόριο που μπορούν να επισκέπτονται τόσο οι νέοι όσο και τα άτομα τρίτης ηλικίας».

Επίσης υπογράφηκαν συμβόλαια για τον σχεδιασμό γηπέδων 5×5 πλαστικού χλοοτάπητα σε περιοχή που γειτνιάζει με το Δημοτικό Γήπεδο Σωτήρας. Στόχος του Δήμου είναι να δημιουργηθούν οι υποδομές για ένα Αθλητικό Κέντρο, αφού υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από σημαντικές ομάδες του εξωτερικού να χρησιμοποιήσουν τα γήπεδα για σκοπούς προετοιμασίας.

Άλλα έργα που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2018, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σωτήρας αφορούν το οδικό δίκτυο. Σύντομα ολοκληρώνεται ο νότιος  παρακαμπτήριος δρόμος (περιοχή Βραστά) που θα συνδέει τις κύριες οδικές αρτηρίες Σωτήρας – Παραλιμνίου και Σωτήρας – Αγίας Θέκλας, με κόστος 800 χιλιάδες ευρώ, ενώ στους σχεδιασμούς του Δήμου υπάρχει η σύνδεση με ποδηλατόδρομο του Παραλιμνίου με την παραλιακή περιοχή της Αγίας Θέκλας με ποδηλατόδρομο διαμέσου της Σωτήρας.

Σε εξέλιξη, σημείωσε, βρίσκονται οι διαδικασίες για κατασκευή της οδού Ακροπόλεως στην περιοχή του Β’ Δημοτικού Σωτήρας, αφού η υπηρεσία του Δήμου έχει ξεκινήσει τη διαδικασία απαλλοτρίωσης των επηρεαζόμενων τεμαχίων.

Το κόστος του έργου θα ανέλθει στο μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ 120 χιλιάδες ευρώ θα κοστίσει και η ανακατασκευή της οδού Αναστάσεως.  Ακόμα ένα σημαντικό έργο για το οδικό δίκτυο αποτελεί και η  ανακατασκευή του δρόμου Σωτήρας – Δερύνειας που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2018. Ο Δήμος Σωτήρας θα επωμιστεί το κόστος των 800 χιλιάδων ευρώ από τα συνολικά 11 εκατομμύρια ευρώ που θα στοιχίσει το έργο.

Στα έργα περιλαμβάνονται ακόμη το Αθλητικό Πάρκο στην περιοχή του Συνοικισμού Αυτοστέγασης στη Σωτήρα.

Ο κ. Τάκκας είπε ακόμη ότι οι σχεδιασμοί για τον Κεντρικό Πυρήνα του Δήμου βρίσκονται στο τελικό στάδιο και πρόκειται να δημιουργήσουν υποδομές που θα ενθαρρύνουν τις νέες επιχειρήσεις στο κέντρο της Σωτήρας.

Σε τελικό στάδιο, συνέχισε βρίσκονται και οι σχεδιασμοί για τη ριζική διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου Σωτήρας, ένα έργο που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω οικιστική και τουριστική ανάπτυξη, ενώ θα αξιοποιήσει τη γειτονική επένδυση της μαρίνας Αγίας Νάπας συνδέοντάς την με το μήκους τριών χιλιομέτρων παραλιακό μέτωπο Σωτήρας.

Ανέφερε ότι μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από επιχειρηματίες για ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων στην παραλιακή περιοχή της Αγίας Θέκλας. Συγκεκριμένα σε διαδικασία έκδοσης αδειών βρίσκεται ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, ενώ σοβαρό ενδιαφέρον υπάρχει από επενδυτές για ανέγερση δύο πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων πέντε αστέρων.

Σε διαδικασία κατασκευής, σύμφωνα με το Δήμαρχο, βρίσκεται και το πέντε αστέρων ξενοδοχείο Sun City, κυπριακής και κινεζικής κοινοπραξίας το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2019 και θα αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στον ξενοδοχειακό τομέα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Comments

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top