Larnaca Voice

Νέα

ΕΒΕΑ: Οι απόψεις του Δημάρχου Παραλιμνίου εξυπηρετούν μόνο τον διχασμό της επαρχίας Αμμοχώστου

Οι «επανειλημμένες απαξιωτικές θέσεις και απόψεις» του Δημάρχου Παραλιμνίου, εξυπηρετούν μόνο το διχασμό της επαρχίας Αμμοχώστου σε «ελεύθερη» και «κατεχόμενη», υποστηρίζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ).

Σε γραπτή ανακοίνωση και με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη, το ΕΒΕΑ διευκρινίζει ότι το «προσφυγικό Επιμελητήριο, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αναπτύσσει συνεχώς πλούσια δράση και έντονη συμμετοχή στα οικονομικά δρώμενα του τόπου. Με σαφές όραμα, υπευθυνότητα και εποικοδομητικό πνεύμα συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση,  το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και με τους υπόλοιπους αναπτυξιακούς φορείς του τόπου για ενίσχυση της οικονομίας, βελτίωση της θέσης του επιχειρηματικού κόσμου και ανάπτυξης ολόκληρης της επαρχίας Αμμοχώστου».

Προστίθεται ότι η έδρα του ΕΒΕΑ είναι στην Αμμόχωστο και πως τα προσωρινά του γραφεία στο Παραλίμνι, (σύντομα στη μαρίνα Αγίας Νάπας) και στη Λεμεσό, «έχουν στόχο την αμεσότερη  εξυπηρέτηση όλων των μελών του, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται η  έδρα επιχειρηματικής δραστηριοποίησης τους. Το ΕΒΕΑ συνεχίζει να εκπροσωπεί επάξια ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο της επαρχίας Αμμοχώστου (κατεχόμενης και ελεύθερης) και γενικότερα τους 8 Δήμους και 90 Κοινότητες της».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι επανειλημμένες απαξιωτικές θέσεις και απόψεις του Δημάρχου Παραλιμνίου, το μόνο που εξυπηρετούν, είναι τον διχασμό της επαρχίας Αμμοχώστου σε «ελεύθερη» και «κατεχόμενη», βασιζόμενες σε απόλυτα οικονομικά κριτήρια μιας μικρής μερίδας επιχειρηματιών. Ένα εμφύλιο διχασμό και μια εσωστρέφεια, η οποία ενισχύει εκ των έσω, τα τετελεσμένα της ίδιας της εισβολής και κατοχής της πατρίδας μας από τον Τούρκο εισβολέα εδώ και 44 χρόνια».

Σε καμιά περίπτωση, συνεχίζει, «δεν συμμεριζόμαστε τέτοιες διχοτομικές απόψεις. Είναι προσβλητικό και απαράδεκτο να τονίζεται εκ μέρους του κ. Πυρίλλη, ότι όλοι οι εκτοπισμένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι για διάφορους λόγους δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά εκτός επαρχίας Αμμοχώστου, δεν θα πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση ή θα πρέπει να υπόκεινται σε  δυσμενή διάκριση, διαγράφοντας την ίδια τους την καταγωγή. Τέτοιες απόψεις, θα έπρεπε να εκφράζονται πρωτίστως με «εθνικό» αντί «οικονομικό» γνώμονα, ιδιαίτερα από ανθρώπους που κατέχουν ύπατα αξιώματα Δήμων, όπως ο Θεόδωρος Πυρίλλης».

Το ΕΒΕΑ διαβεβαιώνει τον επιχειρηματικό κόσμο ότι «αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η ίση εκπροσώπηση και προάσπιση των συμφερόντων όλων των επιχειρηματιών μας, ανεξαρτήτως του τόπου εργασίας ή διαμονής τους. Καλούμε τον κόσμο της επαρχίας Αμμοχώστου (χωρίς να διαχωρίζουμε μεταξύ «ελεύθερης» και «κατεχόμενης») και ιδιαίτερα όλους τους επιχειρηματίες να παραμείνουν ενωμένοι» αναφέρεται, σημειώνοντας πως «η σιωπή και ανοχή μας δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως αδυναμία. Η αποκατάσταση της αλήθειας απέναντι στις διάφορες αποσχιστικές τάσεις, όπως εκφράζονται μέσα από δηλώσεις του ίδιου του Δημάρχου Παραλιμνίου σε διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποτελεί επιτακτική ανάγκη».

Στην ανακοίνωση του ΕΒΕΑ αναφέρεται ακόμα ότι «τεχνηέντως και σκοπίμως αποκρύβουν το γεγονός ότι τα πλείστα έργα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, όπως η μαρίνα Αγίας Νάπας, ο αυτοκινητόδρομος Λάρνακας-Αμμοχώστου, το εσωτερικό οδικό δίκτυο, η τουριστική ανάπτυξη, οι βιομηχανικές περιοχές και ζώνες, το νοσοκομείο, ο νότιος αγωγός και άλλα ώριμα έργα που ακολουθούν, έγιναν εφικτά μετά από τις έντονες προσπάθειες και του ΕΒΕΑ, σε συνεννόηση και συνεργασία, τόσο με τη σημερινή, όσο και με προηγούμενες κυβερνήσεις και τις τοπικές Αρχές».

Επιπρόσθετα το Επιμελητήριο σημειώνει ότι «προς αποκατάσταση της αλήθειας το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει τόσο στα γραφεία στη Λεμεσό όσο και στο Παραλίμνι, λόγω της διασποράς των μελών του. Πέντε μέλη του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου έχουν την κύρια δραστηριότητα τους στη ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, ενώ έχουμε απευθύνει πρόσκληση στους Δήμους της περιοχής να υποδείξουν επιπλέον επιχειρηματίες για εκπροσώπηση στο Δ.Σ».

Περαιτέρω σημειώνεται πως «μεγάλος αριθμός των μελών του ΕΒΕΑ δραστηριοποιείται σήμερα στην ελεύθερη Αμμόχωστο» και ότι οι Γενικές Συνελεύσεις πραγματοποιούνται είτε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμμοχώστου στη Δερύνεια είτε σε ξενοδοχεία μελών του Επιμελητηρίου στον Πρωταρά και την Αγία Νάπα.

Στην ανακοίνωση του το Επιμελητήριο συμμερίζεται «τις ανησυχίες και θέσεις» που εκφράστηκαν κατά καιρούς από διάφορα μέλη του και από άλλους επιχειρηματίες, «ότι η Αμμόχωστος και η επαρχία Αμμοχώστου στο σύνολο της δεν εκπροσωπείται ικανοποιητικά στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Προς τούτο εργαζόμαστε εντατικά για μια πιο δυναμική και πιο ενεργή εκπροσώπηση».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ εκφράζει θερμές ευχές προς τα μέλη του και όλο τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου «για ένα ευτυχισμένο, προσοδοφόρο και παραγωγικό  καινούργιο έτος που θα φέρει την ελευθερία σε ολόκληρη την Κύπρο».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Comments

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top