Larnaca Voice

Νέα

Πλήθος κόσμου στην 44η Πορεία Χριστοδούλας της Λάρνακας (pics)

Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης

Με τη συμμετοχή βουλευτών Λάρνακας όλων των κομμάτων, της Αστυνομίας, της εκκλησίας και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Λάρνακα η 44η Πορεία Χριστοδούλας που διοργανώθηκε από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και την Τράπεζα Κύπρου. Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

«Η φροντίδα των καρκινοπαθών θα πρέπει να παρέχεται και από το ίδιο το κράτος» ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης το οποίο, όπως είπε, έχει την πρωταρχική και κύρια ευθύνη για την υγεία και την ευημερία των πολιτών του.

«Η παρουσία όλων μας εδώ σήμερα στην 44η  Πορεία Χριστοδούλας, αναδεικνύει και ενισχύει θεμελιώδεις αρχές και αξίες, όπως η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός, ενώ καθρεφτίζει ταυτόχρονα την κοινωνική συνοχή των πολιτών της χώρας μας» είπε ο κ Συλλούρης, τονίζοντας πως  η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια πηγή δύναμης για τον συλλογικό μας αγώνα προς αναβάθμιση της ποιότητας της κοινωνίας μας.

«Πέρα από την ανθρωπιστική βοήθεια, την κατανόηση και την ηθική συμπαράσταση, η Πορεία Χριστοδούλας αποτελεί και την κύρια πηγή εσόδων του Συνδέσμου» ανέφερε «ενισχύοντας σημαντικά τους οικονομικούς του πόρους. Με το χρηματικό ποσό που συλλέγεται από κάθε ετήσιο έρανο, προσφέρονται δωρεάν εξειδικευμένες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους καρκινοπαθείς. Καλύπτονται έξοδα ιατρικής βοήθειας, νοσηλευτικής φροντίδας, κατ’ οίκο νοσηλείας, καθώς και ψυχολογικής και κοινωνικο-πνευματικής υποστήριξης των ασθενών»

«Αυτή η αρωγή θα πρέπει να παρέχεται και από το ίδιο το κράτος» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής,  το οποίο, όπως είπε, έχει την πρωταρχική και κύρια ευθύνη για την υγεία και την ευημερία των πολιτών του. «Τα θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, φροντίδας και κοινωνικής πρόνοιας είναι εξαιρετικής σημασίας και ως εκ τούτου, πρέπει να ιεραρχούνται σε πρωταρχική θέση ανάμεσα στους στόχους μιας ορθής εσωτερικής διακυβέρνησης.»

Καταλήγοντας ο κ. Συλλούρης τόνισε πως βασικές εξουσίες πρέπει να δοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία, όπως είπε, είναι και αυτή που ξέρει τις ανάγκες και τα προβλήματα.

«Η συγκεκριμένη εκδήλωση», ανέφερε από πλευράς του ο Δήμαρχος Λάρνακας, «έρχεται να μας ευαισθητοποιήσει στα θέματα που αφορούν την επάρατη νόσο, τον καρκίνο, θυμίζοντας μας ότι ο καρκίνος δεν αφορά μόνο τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, αλλά είναι υπόθεση όλων μας.»

«Η Πορεία Χριστοδούλας» συνέχισε, «γίνεται πρωτοπόρα δύναμη στην αντικαρκινική προσπάθεια και η κορυφαία εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης, γνήσιου αλτρουισμού και εθελοντικής συμπαράστασης στους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας και στις οικογένειες τους».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν για την διοργάνωση της φετινής 44ης Πορείας Χριστοδούλας, τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου «για την πολύχρονη και αξιόλογη δράση του στον τομέα της υγείας» και τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής  Λάρνακας που «προσφέρουν ακούραστα τις υπηρεσίες τους», σημειώνοντας πως το «έργο τους συνιστά φωτεινό παράδειγμα αλτρουισμού και ανιδιοτέλειας».

Στο δικό του χαιρετισμό ο Περιφερειακός Διευθυντής Λάρνακας/ Αμμοχώστου της Τράπεζας Κύπρου Κυριάκος Ανδρέου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τα τελευταία χρόνια η Τράπεζα Κύπρου δηλώνει ανελλιπώς το παρών της ενάντια στον καρκίνο και έχει συνδέσει το όνομα της με την Πορεία Χριστοδούλας».

Πρόσθεσε ότι η διεύθυνση και το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου συνεχίζουν να στηρίζουν τις προσπάθειες του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου «για ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα καρκίνου, αλλά και για την οικονομική ενίσχυση για συντήρηση και αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στους καρκινοπαθείς τόσο στο σπίτι τους όσο και μέσω του Νοσηλευτηρίου Αροδαφνούσα

Παρόντες στην πορεία ήταν οι βουλευτές Αννίτα Δημητρίου, Ευανθία Σάββα, Ζαχαρίας Ζαχαρίου, Χρήστος Ορφανίδης και Γιώργος Προκοπίου. Παρών ήταν επίσης και ο Εκπρόσωπος της Εθνικής Φρουράς Υπολοχαγός Πεζικού Φλουρής Σάββας, ο αναπληρωτής περιφερειακός Διευθυντής ΑΗΚ Κώστας Μεσημέρης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Χριστίνας Αποστόλου Λάκης Αποστόλου, Γενικός Διευθυντής Συστήματος Αποχετεύσεως Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους και εκπρόσωποι του Δημοτικού συμβουλίου Λάρνακας και δημοτικοί σύμβουλοι.

ΚΥΠΕ

Comments

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top